GREEN VALLEY,

Shanghai, China

The Green Valley Global Research Centre is focused around a large public space that will be open to the people of Shanghai as a place for learning and relaxation. It draws its inspiration from classical Chinese Gardens and landscape paintings. The Garden is surrounded by a large public arcade (6 meters high and 5.5 meters wide) creating a covered passage guiding visitors in an organized manner to exhibitions about Chinese Medicines and about modern Chinese research and concepts of medical treatments.

 

Within this arcade are the secure entries to the lobbies of various types of laboratories and office spaces and to meeting halls and to public exhibition areas. These exhibition areas are intended to educate school children and visitors of all ages alike about the important inventions and innovations of Chinese pharmaceutical and health research groups, and the great advances made by the Green Valley Pharmaceutical Company. This large space contains gardens, small lakes, a water-fall, pavilions and special areas to linger and to contemplate.  This wonderful garden is also a break-out space for the three thousand scientists and employees of Green Valley. Unlike other pharma laboratories in Shanghai and around the world, that are hidden behind high walls and high-security gates, Green Valley envisions its beautiful garden and exhibition spaces, meeting halls and auditorium to be a part of the great city of Shanghai’s green system of gardens and public open spaces and water ways, that links present day life with the great Chinese culture and civilization and to the future, as a world leader in medical sciences and pharmaceutical technologies.

 

While appearing, at a quick glance, to be a closed wall the ground floor is raised upon pillars and is a transparent link between the people on the street and the exciting garden space within. Openings out toward the streets from the central arcade reach to the exterior of the building, and to the street, like fingers stretching out from the internal arcade and gardens, allowing passers-by to “look into the building,” and vice versa for people inside to look out, making a porous and transparent relationship between the interior and the exterior of the complex. Wherever there are interior walls around the arcade they will be adorned with replicas of classical Chinese Landscape Paintings and Scrolls arranged in historical order, illustrating chronologically a sense of time and space, and telling the stories of the amazing contributions of China to the world, in the present and the past.

 

The outside elevations are mainly the exterior walls of high technology scientific laboratories inside the building. The interior elevations around the garden are kept transparent and open, often opening out onto open-to sky garden terraces. These are places where scientists write-up their data, information and findings and design new research programmes and projects. They need views out to the gardens and the sky. Thus, the inside elevations are more open and transparent, while the exterior elevations are more solid and closed in the upper floors.

 

This complex is a world leader laboratory for advanced scientific research in medical solutions to the world’s leading causes of disease, illness and death. It is a place for thinking, experimentation and inventing. Employing the “ground level,” to mix the scientists with the visitors, gives them breaks from their tedious work, and by seeing the ordinary citizens and children they are reminded of for they serve on a mission for humanity.

LocationShanghai, China

Built Up Area1,62,000 SQM

Site Area37,103 SQM

CompletionOngoing

Client

GREEN VALLEY (SHANGHAI) TECHNOLOGIES CO LTD.

Prime Contractor

Services

  • Local Design Institute :- Institute of Shanghai Architectural Design & Research (Co., Ltd)
  • Laboratory Consultant :- Waldner Concepts + Innovations GMBH & Co. KG
  • Landscape Consultant:- AGER Group

Photos

Design Team

Christopher Charles Benninger, Daraius Choksi, Pankaj Bhagwatkar, Sahil Pherwani, Mandar Mhaskar, Bhargav Khurjekar, Rahul Deshmukh

Awards